Back

Green Day στο Μιλάνο

Green Day στο Μιλάνο

Green Day στο Μιλάνο

50 ευρώ αεροπορικό  εισιτήριο, 2,5 ώρες πτήση και φτάσαμε στο Μπέργκαμο, μερικά χιλιόμετρα από το Μιλάνο. Επειδή έχω πάει αρκετές φορές Μιλάνο, αυτή τη φορά μείναμε στο Μπεργκαμο. Είναι μιά όμορφη μικρή πόλη στην οποία είναι δύσκολο να βρεις κάτι να φας πριν τις 19:00 και μετά τις 23:00…

Πεσαμε πάνω σε μία χιονισμένη πίστα racing!! Για κάποιον που ενδιαφέρεται, αξιζει να πεταχτεί με 50Ε για να τσουλήσει εκεί ένα σ/κ όταν βελτιωθεί ο καιρός. Δείτε φωτογραφίες παρακάτω.

 

Το απόγευμα του Σαββάτου πήγαμε στο Mediolanum Forum, όπου γινόταν η συναυλία. Πρόκειται για ένα στάδιο χωρητικότητας 12700, το οποίο ήταν γεμάτο με τα εισιτήρια να έχουν πουληθεί όλα αρκετούς μήνες πριν και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τότε που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Αρκετοί πάγκοι με εμπορεύματα της μπάντας ηταν τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία. Η οργάνωση ήταν πολύ καλή και τα ωράρια τηρήθηκαν, σε αντίθεση με αυτά που έχουμε συνηθίσει στη χώρα μας.

Πρώτη μπάντα ήταν οι the interrupters οι οποίοι βγήκαν στις 19:30 ακριβώς. Παίζουν σκα, οπότε δεν θα πω τίποτα παραπάνω. Δείτε μιά φωτογραφία τους.

Παίξανε περίπου μισή ώρα και μετά ετοιμάστηκε η σκηνή για τους Green Day. Ο ηχολήπτης της σκηνής πρέπει να είναι δικός μας, τσεκάρετε το τεράστιο αυτοκόλλητο Little Devil που είχε στον εξοπλισμό του.

Στις 20:23 άρχισαν να ακούγονται από τα ηχεία τα εισαγωγικά κομμάτια που παίζουν πριν εμφανιστούν οι Green Day. Bohemian Rhapsody με τον κόσμο να τραγουδάει κάθε στίχο

Blitzkrieg Bop με τη μασκότ να κάνει παιχνίδι με τον κόσμο

και τελευταίο απόσμπασμα από το the good, the bad and the ugly με τη μπάντα να ανεβαίνει στη σκήνη και να χαιρετάει.

Ξεκίνησαν με το Know your enemy, όλο το στάδιο σηκώθηκε όρθιο και για τις επόμενες 2,5 περίπου ώρες ο κόσμος παρέμεινε σηκωμένος… Δείτε το σετ παρακάτω.

Know Your Enemy

Bang Bang

Revolution Radio

Holiday

Letterbomb

Boulevard of Broken Dreams

Longview

Youngblood

2000 Light Years Away

Hitchin’ a Ride

When I Come Around

Christie Road

Burnout

Scattered

Minority

Are We the Waiting

St. Jimmy

Knowledge (Operation Ivy cover)

Basket Case

She

King for a Day

Shout / (I Can’t Get No) Satisfaction / Hey Jude

Still Breathing

Forever Now

Encore:

American Idiot

Jesus of Suburbia

Encore 2:

Ordinary World

Good Riddance (Time of Your Life)

Δεν έλειψαν τα γνωστά που κάνουν στις συναυλίες, όπου ανέβηκε κσόμος και τραγούδησε το longview, μιά κοπέλα έπαιξε κιθάρα στο knowledge και μετά της την χάρισαν. Γενικά η μπάντα έπαιξε άριστα, ο ήχος ήταν πολύ γεμάτος και δεμένος (το τρίο έχει πλαισιωθεί από άλλους 3 μουσικούς που κάνουν φωνητικά και παίζουν πλήκτρα, κιθάρες, ακορντεόν και σαξόφωνο), το σετ ήταν μεγάλο και κάλυπτε ευρύ φάσμα της δισκογραφίας τους αν και μας έλειψαν τραγούδια από την πρώτη τους κυκλοφορία και το insomniac. Πολιτικά μηνύματα πάντα προσπαθεί να περνάει η μπάντα και από τα τραγούδια αλλά και από την αλληλεπίδραση με τον κόσμο. Ο Billie Joe μαέστρος με τη μπάντα αλλά και με το κοινό, ο Mike Dirnt εξαιρετικός και φιλικός με τα δεύτερα φωνητικά του να παραμένουν σε ψηλό επίπεδο όπως και στις ηχογραφήσεις, ο Tre Cool σταθερός, γρήγορος, τεχνικός και δυνατός στα τύμπανα.

Δείτε φωτογραφίες παρακάτω:

Ύστερα από τα πρώτα 24 τραγούδια ξαναγύρισαν για 2 φορές, τα τελευταία 2 τραγούδια τα έπαιξε μόνος του ο Billie Joe με μία ακουστική κιθάρα, με τη φωνή του να είναι ακούραστη και με τη χαρακτηριστική χροιά του να γεμίζει το στάδιο.

Κι εμείς στο rockwave με μάλαμα, μποφίλιου και active member…

 

2 Λαϊκάκια
LOADING